Mitä voisin odottaa Kotirinki-yrittäjyydeltä?

Kotirinki-yrittäjyyttä pohtivalla on mielessään sekä talouteen että toimintaan liittyviä odotuksia. Mikäli odotukset täyttyvät, yrittäjä voi onnistua. Mieltä askarruttavia kysymyksiä ja omia odotuksia on hyvä pohtia etukäteen, esim. paljonko minun pitää ansaita, jotta olen tyytyväinen tai haluanko tehdä siivoustyötä ihmisten kodeissa? On myös hyvä ymmärtää, että kaikille yrittäjyys ei sovi ja yrittäjyyttä on erilaista.

Kotirinki-yrittäjyyden plussia 

  • Ei liikepaikkaa – et sitoudu liikepaikkaan ja sen aukioloaikoihin.
  • Päätät itse työajoistasi. Voit toimia kokoaikaisena tai osa-aikaisena ja suunnitella siten työ- ja vapaa-ajan käytön. Pääsääntöisesti illat ja viikonloput ovat vapaat.
  • Pieni taloudellinen riski. Kotirinki-yrittäjyys on mikroyrittäjyyttä, jossa alkuun pääsee satasilla. Kustannukset koostuvat yrityksen perustamiskustannuksista, tarvittavista työvälineistä ja vaatteista sekä palvelutarvikkeista.
  • Kilpailukykyinen ansainta. Kotirinki-yrittäjät ansaitsevat toimialallaan keskimäärin selkeästi enemmän.
  • Ketju tarjoaa valmiin ja testatun toimintamallin. Hyödyt vuosien kokemuksesta – kaikkea ei tarvitse tehdä ja keksiä itse. Yrittäjä saa keskittyä olennaiseen, siihen varsinaiseen siivoustyöhön. Ketju tukee hoitaen ne asiat, jotka tutkitusti aiheuttavat yksinyrittäjälle pitkää päivää ja väsymistä.

Kotirinki-yrittäjyyden miinuksia

  • Työskentely toisen kotona voi olla henkisesti kuluttavaa ja fyysisesti raskasta. 
  • Itsensä johtaminen ja omista työajoista päättäminen voi olla haastavaa.
  • Yrittäjänä otat vastuun omasta tekemisestä – päätös aloittaa vaatii rohkeutta.
  • Ketjussa toimiminen vaatii yhteistyökykyä ja halua – oletko tiimipeluri vai yksin toimija.

Yrittäjien ja asiakkaiden tyytyväisyys ovat Kotiringissä tekemisen keskiössä. Molempia seurataan säännöllisesti. Kotirinki-yrittäjänä olet mukana kasvavassa ja eteenpäin katsovassa ketjussa. Meillä puhalletaan yhteen hiileen ketjun sekä yrittäjäkollegoiden kanssa.

Lisätietoa Kotiringissä toimimisesta saat kotisivuiltamme. Siellä voit täyttää myös hakemuksen, jonka perusteella olemme yhteydessä ja sovimme mahdollisesta jatkosta.

Katso videolta Yrittäjätiimin tiimipäällikkö Minnan kuvaus, mitä Kotirinki-yrittäjyydeltä voi odottaa.

Ota yhteyttä

Asiani koskee