Paljonko Kotirinki-yrittäjä ansaitsee?

Kohtaamme rekrytoinnin aikana paljon kysymyksiä, paljonko minä ansaitsen Kotirinki-yrittäjänä. Yksinkertainen kysymys, mihin ei ole suoraa vastausta, mikä turhauttaa sekä hakijoita että meitä. Tässä kirjoituksessa avataan, mitä meidän kotisiivousyrittäjämme voivat ansaita.

Kotirinki-yrittäjien liikevaihdot liikkuvat n. 1000–20 000 euron välillä per kuukausi. Osalla yrittäjistä on työntekijöitä ja osa toimii Kotirinki-yrittäjänä osa-aikaisesti. Yksin toimivan kokoaikaisen yrittäjän liikevaihto on keskimäärin meillä n. 4000 €. Parhaat yrittäjämme voivat maksaa itselleen jopa 3000–4000 €/kk palkkaa. Tämä vaatii vahvaa ammattitaitoa, erinomaista asiakaspalvelutaitoa, sitoutumista ja kärsivällisyyttä, eikä tämä ole mahdollista siivousyrittäjyyden alkutaipaleella.

Yrittäjän ansainta riippuu siis olennaisesti siitä, kuinka paljon hän valmis tekemään töitä menestyksen eteen. Me pystymme kertomaan, mikä on Kotirinki-yrittäjien keskituntiansio sekä osaamme arvioida siivousyrittäjien liiketoiminnan kulut.

Valmiilla asiakkailla ansainta alkaa heti

Aloittava yrittäjä ei useinkaan joudu aloittamaan tyhjältä pöydältä, vaan hän saa alkuun valmiita säännöllisen palvelun asiakkaita, joilla ansainta alkaa heti osa-aikaisesti. Jatkuvasti kasvavan kysynnän vuoksi lähes jokaisella toimialueellamme on mahdollisuus kasvaa parhaiten tienaavien joukkoon. Alueelliset erot vaihtelevat: toisella alueella kysyntää on enemmän kuin tekijöitä ja toisella alueella on tilaa ottaa lisää asiakkaita. Tilanteen mukaan ansaintaa voi saada nopeasti kasvatettua jo yrittäjyyden alkupuolella.

Kotirinki-yrittäjien keskilaskutus on n. 26 €/h alv 0 %, josta vähennetään oman yrityksen kulut. Keskimäärin yrittäjän kulut ovat 3–4 €/h, mikä tarkoittaa kotisiivousyrittäjän ansainnaksi n. 22 €/h. Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden työehtosopimuksen mukainen tuntipalkka on 10,12–15,98 €/tunti. Kotirinki-yrittäjänä tuntipalkka voi olla jopa yli 100 % parempi kuin siivousalan yrityksessä olevan työntekijän tuntipalkka.

Vahva tuki takaa tyytyväiset yrittäjät

Yrittäjän arkeen kuuluu tietty määrä hallinnollista työtä, minkä me pystymme minimoimaan palvelukeskuksemme tuella sekä järjestelmillä. Yrittäjä saa meiltä erittäin ison tuen arkeensa. Kotiringin palvelukeskus huolehtii mm. myynnistä, markkinoinnista, laskutuksesta, sopimushallinnasta ja parhaana puolena on se, että meiltä saa tukevan olkapään arkeen eikä tarvitse olla yksin. Lisäksi pidämme kiinni yrittäjän vapaudesta eli Kotirinki-yrittäjä määrittää omat työaikansa ja työpäivänsä.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää? Lataa haluamasi toimialan infopaketti valitsemalla täältä.

Ota yhteyttä

Asiani koskee