Saunan pesu

Saunan siivoaminen on tärkeä osa sen kunnossapitoa puhtaan ja hygieenisen ympäristön varmistamiseksi. Loihdi taianomainen juhannussauna, tai tunnelmallinen joulusauna helposti näillä vinkeillä:

  1. Kerää kaikki tarvittavat: tarvitset pehmeäharjaisen harjan, hankaamattoman puhdistusliuoksen, riittävän pitkän vesiletkun liittimineen, tai ämpärin sekä mikrokuituliinan, tai -sienen ja kuivauslastan.
  2. Tyhjennä sauna: poista saunasta kaikki esineet, kuten pyyhkeet, laudeliinat ja muut tarvikkeet ja irralliset kalusteet.
  3. Aloita kastelemalla lauteet lämpimällä vedellä, jotta puun syyn avautuvat ja lika irtoaa pinnoilta parhaiten.
  4. Laimenna hankaamaton puhdistusliuos lämpimällä vedellä valmistajan ohjeiden mukaan. Harjaa pehmeällä harjalla pesuaineliuos lauteisiin, sivuille ja lauteiden rakosiin. Kasta mikrokuituliina, tai -sieni liuokseen, purista ylimääräinen neste pois ja pyyhi varovasti seinät ja muut puupinnat. Vältä kovien kemikaalien tai hankaavien puhdistusaineiden käyttöä, jotka voivat vahingoittaa puuta.
  5. Puhdista lasiovi: Jos saunassasi on lasiovi, puhdista se lasinpuhdistusaineella, tai etikan ja veden seoksella. Suihkuta liuos lasille ja pyyhi se puhtaaksi mikrokuituliinalla. Vinkki: Nanopinnoitteen avulla saunan ja kylpyhuoneen lasipinnat pysyvät puhtaana vaivattomasti!
  6. Huuhtele ja kuivaa: Kun olet lopettanut puhdistuksen, huuhtele pinnat vedellä poistaaksesi jäljellä olevan puhdistusliuoksen. Huuhtele vielä lopuksi lauteet kylmällä vedellä, jotta puun syyt sulkeutuvat. Poista ylimääräinen vesi kuivaimella (esim. ikkuna- tai suihkulastalla). Anna saunan kuivua täysin ilmassa ennen kuin käytät sitä uudelleen.
  7. Pese saunan lattia sekä puhdista lattiakaivo ja laita puhdas sihti paikoilleen. Huuhtele ja kuivaa lattia sekä varmista hyvä ilmanvaihto, jotta saunatila kuivuu hyvin.

Muista tutustua saunasi valmistajan antamiin ohjeisiin, sillä puhdistusmenetelmät voivat vaihdella saunatyypistäsi riippuen. Säännöllinen puhdistus ja huolto auttavat pitämään saunasi hyvässä kunnossa ja takaavat miellyttävän saunakokemuksen. Suosittelemme saunan pesua 3-4 kertaa vuodessa, tai aina tarpeen mukaan. Mikäli saunan pesu ei ole lempipuuhaasi, tai haluat säästää aikaasi muuhun, voit tilata ammattilaisen tekemään työn puolestasi. Tilaat palvelu meiltä helposti www.kotirinki.fi

Ota yhteyttä

Asiani koskee