Sami Jauhojärvi päästi siivoojan kotiinsa ensimmäistä kertaa: ”Merkittävä ero siihen, mitä itse olisin saanut aikaiseksi”

Kiireisestä lapsiperhearjesta huolimatta Sami Jauhojärvi ei ollut koskaan hyödyntänyt siivouspalvelua kotonaan. Ensimmäinen kerta ei kuitenkaan jää viimeiseksi, sillä hän huomasi välittömästi eron siinä, miten ammattilainen hoitaa homman.

Kolme aktiivista lasta ja yrittäjän arki epäsäännöllisine työaikoineen sekä lukuisine reissuineen. Tällaista on entisen huippuhiihtäjä Sami Jauhojärven arki nykyään. Kuuluisista ruuhkavuosista huolimatta Jauhojärvillä on aina siivottu kotona itse.

”Meillä siivotaan tarpeen mukaan. Noin kerran viikossa ´nysväimuroin´ eli käyn läpi sohvan aluset ja siirtelen huonekaluja. Samalla pesen vessat. Keittiön siisteydestä huolehdin päivittäin”, Jauhojärvi kertoo ja myöntää, että oman kodin siivoaminen on lapsuuden kodista peritty ajatusmalli.

”Jostain syystä tätä mallia ei aiemmin ole murrettu. Sinällään olen aina valmis maksamaan palvelusta, jonka joku tekee paremmin kuin minä itse.”

Ja näin tosiaan tapahtui, kun Kotiringin siivousyrittäjä kävi Jauhojärvien kotona tekemässä tehosiivouksen sekä ikkunoiden pesun. Vaikka Jauhojärven ’nysväsiivous’ on varmasti hyvä sekin, huomasi hän heti eron ammattilaisen kädenjäljessä.

”Oli merkittävä ero siihen, mitä itse olisin saanut aikaiseksi. Vessan hanat todellakin kiilsivät ja lattia tuntui jalan alla hurjan puhtaalta”, Jauhojärvi kertoo.


Siivoukseen käytetyn ajan voi viettää lasten kanssa

Ensimmäinen kotisiivoojan käynti konkretisoi Sami Jauhojärvelle myös sen, miten paljon tehokkaammin ammattilainen kodin siivoaa.

Ensimmäisestä Kotiringin kotisiivouksesta innostuneena Sami Jauhojärvi on varma, että palvelua tullaan käyttämään jatkossakin. Ja silloin on tietysti kiva, että kotiin tulee aina sama tuttu tekijä.

”Ammattilaiselta meni meidän omakotitalomme perusteelliseen siivoukseen työpäivän verran – itsellä menisi samanlaisella huolellisuudella vähintään tuplasti”, Jauhojärvi myöntää.

Tuon ajan voi ehdottomasti käyttää paremminkin: kotisiivouspäivänä Sami Jauhojärvi suuntasi esikoisensa kanssa Turkuun yleisurheilukilpailuja seuraamaan; hänen vaimonsa vietti päivän maauimalassa kahden muun lapsen kanssa.

”Kun ylimääräistä vapaa-aikaa ei liikaa ole, niin kyllähän sitä tuonkin ajan mieluummin käytti lasten kanssa puuhailuun kuin kodin jynssäämiseen”, Jauhojärvi sanoo.

"Ikkunoiden pesu ei kuulu Sami Jauhojärven suosikkipuuhiin, joten hän mielellään ulkoisti homman ammattilaiselle ja nautiskelee huolella tehdystä työstä"

"Ikkunoiden pesu ei kuulu Sami Jauhojärven suosikkipuuhiin, joten hän mielellään ulkoisti homman ammattilaiselle ja nautiskelee huolella tehdystä työstä"

Kotisiivouksesta jopa 60 % kotitalousvähennystä

Ensimmäisestä Kotiringin kotisiivouksesta innostuneena Sami Jauhojärvi on varma, että palvelua tullaan käyttämään jatkossakin. Ja silloin on tietysti kiva, että kotiin tulee aina sama tuttu tekijä.

”Koti on niin henkilökohtainen paikka, että on tärkeää, että ihmiseen pystyy luottamaan ja hänet oppii tuntemaan. Se madaltaa ehdottomasti kynnystä kotisiivouksen ostamiseen, kun tietää, kuka sieltä tulee”, Jauhojärvi pohtii.

Yrittäjän sydäntä lämmittää myös se, että Kotiringin tekijöistä jokainen on paikallinen pienyrittäjä. Sellaiselta on ilo ostaa palveluita.

”Ja eihän se kustannus tunnu pahalta senkään takia, että verotuksessa siitä saa jopa 60 % kotitalousvähennyksen.”

Kaupan päälle voi sitä paitsi vielä kysellä vinkkejä ammattilaiselta omiin siivouspuuhiin.

”Minä seurasin vähän aikaa kiinnostuneena vierestä siivoojan työskentelyä ja sain hyviä neuvoja esimerkiksi kalkkitahrojen poistoon”, Jauhojärvi mainitsee.

 

Siivouspalvelu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sami Jauhojärven kanssa.

Ota yhteyttä

Asiani koskee