Näin kotitalousvähennyksen tiedot lähtevät verottajalle automaattisesti

Unohda kuittirumba! Kotitalousvähennyksen tiedot lähtevät nyt automaattisesti verottajalle Kotiringin palveluista

  • Kotirinki Oy on ensimmäisten joukossa avannut rajapinnan Verohallinnon kanssa, jotta kotitalousvähennykseen tarvittavat tiedot kulkeutuvat suoraan Kotiringiltä Verohallinnolle.
  • Säännöllisten kotisiivous- tai kotiapupalveluiden käyttäjän ei tarvitse enää itse ilmoittaa mitään tietoja käyttämistään Kotiringin palveluista, vaan tiedot kulkeutuvat suoraan verottajalle, kun asiakas on antanut tähän luvan.
  • ”Arjen helpottaminen on Kotiringin toiminnan ydin. Olemme iloisia, että voimme säästää ihmisiltä sekä aikaa että vaivaa, kun heidän ei enää tarvitse täytellä lomakkeita tai pyöritellä papereita kotitalousvähennyksen saadakseen”, sanoo Kotirinki Oy:n toimitusjohtaja Joni Lappalainen.
  • Kotirinki Oy on Suomen ainoita mikrofranchising-konseptilla toimivia yrityksiä, jonka toiminta nojaa paikallisiin pienyrittäjiin.

Kotisiivous- ja kotiapupalveluita tarjoava kotimainen Kotirinki Oy on ensimmäisten joukossa automatisoinut kotitalousvähennyksen Verohallinnon kanssa.

Tämä tarkoittaa, että Kotiringin kotisiivous- tai kotiapupalveluiden käyttäjän ei tarvitse enää itse ilmoittaa mitään tietoja käyttämistään Kotiringin palveluista verottajalle. Kun asiakas on antanut luvan Kotiringille tietojen luovutukseen, kaikki tarvittava kulkeutuu suoraan Verohallinnon tietoon ja kotitalousvähennys tulee huomioitua automaattisesti. Järjestelmän avulla vähennyksen voi myös jakaa puolison kanssa.

”Arjen helpottaminen on Kotiringin toiminnan ydin. Olemme iloisia, että voimme säästää ihmisiltä sekä aikaa että vaivaa, kun heidän ei enää tarvitse täytellä lomakkeita tai pyöritellä papereita kotitalousvähennyksen saadakseen”, sanoo Kotirinki Oy:n toimitusjohtaja Joni Lappalainen.

Kotitalousvähennys hoituu yhdellä napin painalluksella

Tähän asti Verohallinto on aina ohjeistanut ihmisiä ilmoittamaan kotitalousvähennyksestä joko verokortin tai veroilmoituksen kautta. Tätä varten on tarvinnut tietää niin yrityksen Y-tunnus, laskujen loppusumma kuin tehdyn työn arvolisäverollinen osuus. Myös kuitit on täytynyt säilyttää.

Jo ennen automaatiota Kotirinki pyrki tekemään kotitalousvähennyksen ilmoittamisen mahdollisimman helpoksi: Kotiringin modernista verkkopalvelusta säännöllinen sopimusasiakas pystyy yhdellä klikkauksella lataamaan tarvittavan koontikuitin ja syöttämään tiedot ostetuista palveluista veroilmoitukseen.

Tästä eteenpäin Kotiringin sopimusasiakkaan ei tarvitse tehdä itse enää mitään.

”Kotitalousvähennys tulee siis hoidettua yhdellä lupanapin painamisella”, sanoo Joni Lappalainen ja muistuttaa, että tänä vuonna kotitalousvähennystä voi saada jopa 60 % kotisiivous- ja kotiapupalveluista.

”Näiden arkea helpottavien palveluiden hinta jää lopulta varsin edulliseksi”, Lappalainen huomauttaa.

Kotiringin toiminta nojaa paikallisiin pienyrittäjiin

Yli 50 paikkakunnalla toimiva Kotirinki-ketju on Suomen ainoita mikrofranchising-konseptia hyödyntäviä yrityksiä. Tämä tarkoittaa, että jokainen Kotiringin alla toimivasta siivooja on itsenäinen yrittäjä, pääsääntöisesti paikallinen yksinyrittäjä.

Yrittäjille Kotirinki tarjoaa poikkeuksellisen modernin digitaalisen palvelualustan, koulutukset ja tukipalvelut sekä hoitaa pääasiallisesti myynnin ja markkinoinnin. Yrittäjillä säilyy vapaus päättää mm. työajoistaan ja -määristään.

Kotisiivouksen lisäksi Kotirinki tarjoaa arvolisäverottomia kotiapupalveluita kuten kauppa-apua ja ruoanlaittoa heille, joilla näihin on oikeus. Seuraavaksi on tarkoitus laajentua kotihoivan puolelle.

”Kotirinki on olemassa, jotta ihmisten arki voisi olla mahdollisimman mukavaa ja sujuvaa. Meille ihminen on aina tärkein, olipa kyse sitten asiakkaista tai pienyrittäjistämme. Haluamme tehdä palvelustamme mahdollisimman helpon, turvallisen ja välittävän”, kertoo toimitusjohtaja Joni Lappalainen.


Tilaa kotisiivous ja kotiapu helposti suoraan tästä

Ota yhteyttä

Asiani koskee