Miten saisi iäkkäät vanhemmat hyväksymään kotipalveluiden oston?

Moni iäkäs tai sairas saa arjessaan paljon apua omilta lapsiltaan tai muilta läheisiltään, mutta tämä voi pidemmän päälle olla heille kuormittavaa – ja viedä aikaa aidolta yhdessäololta. Avun ostaminen paikalliselta pienyrittäjältä onkin usein miellyttävä ratkaisu – ja verovapauden sekä kotitalousvähennyksen ansiosta myös varsin kohtuuhintaista. 

Kotona asuvien vanhusten arjen järjestely ovat usein aikuisten lasten ja mahdollisesti lastenlastenkin vastuulla. Suurin osa haluaa auttaa vanhempiaan, mutta arkisista askareista ja aputoimista kasvaa nopeasti pitkä lista, jolle pitäisi löytää aikaa oman arjen ja työelämän ohella. Joskus jo välimatka on niin pitkä, ettei viikoittainen auttaminen ole mahdollista.  
Mikä avuksi? 
 
Apua kotiin verovapaasti 

Kotiin voi onneksi nykyään ostaa monenlaisia palveluita – ja jos toimintakyky on heikentynyt iän tai sairauden takia, nämä saa verovapaasti (alv 0 %), mikä laskee hintaa merkittävästi. Arvolisäverottomuuden lisäksi näistä palveluista saa 60 % kotitalousvähennyksen.  
 
Kotiringiltä kotiin voi ostaa verovapaata muun muassa seuraavanlaista apua:  

 • Siivous ja pyykkihuolto 
 • Kauppa-apu ja ruoanlaitto 
 • Ulkoilu ja muu seuranpito, kuten päivän lehtien lukeminen 
 • Pieni teknologia-apu, kuten laitteiden lataaminen ja videopuhelut 
 • Muut pienet kotityöt, kuten kasvien hoito tai lumityöt 
   

Miten saa läheisen myöntymään palveluiden ostoon? 

 
Vaikka avun tarve olisi ilmeinen, ei iäkäs tai sairas ihminen itse välttämättä suhtaudu suopeasti ajatukseen siitä, että omaan kotiin ostettaisiin apua ulkopuolelta. Moni luottaa siihen, että omat läheiset kyllä auttavat – ymmärtämättä, miten paljon aikaa se todellisuudessa vie. 
 
Mikä siis avuksi?  
Tässä kiteytettynä syitä siihen, miksi avun ostaminen Kotiringin paikallisilta pienyrittäjiltä kannattaa:  

 • TUTTU TEKIJÄ. Kotiringin kautta kotona käy aina sama, luotettava tekijä, joka tulee nopeasti tutuksi.  
 • PAIKALLINEN. Kotiringin tekijät ovat paikallisia pienyrittäjiä, jotka tuntevat paikkakunnan elämänmenon ja ovat mukavaa juttuseuraa. 
 • APUA SIIHEN, MISSÄ TARVITAAN. Kotipalvelut voidaan räätälöidä yksilöllisesti ja keskittyä juuri niihin asioihin, joissa apua tarvitaan. Asukas saa myös itse osallistua askareisiin, jolloin ne tulevat tehdyksi juuri niin kuin hän haluaa. 
 • AIKAA YHDESSÄOLOLLE. Kun Kotiringin yrittäjä hoitaa ison osan arkisista askareista, voivat läheiset viettää yhteistä aikaa mukavammin: jutustellen, kahvitellen tai vaikkapa piipahtamalla torilla tai kulttuuritapahtumassa. 
 • KOHTUUHINTAINEN. Palvelut saa ostaa arvolisäverottomasti ja niistä saa 60 % kotitalousvähennyksen. Nämä kompensaatiot alentavat hintaa huomattavasti. 
 • EI PITKIÄ SITOUTUMISIA. Kotiringin sopimuksen voi päättää 1 kalenterikuukauden irtisanomisajalla, jos niin haluaa. Voi siis huoletta kokeilla, miltä ulkopuolinen apu kotona tuntuu. 

 

 

Tutustu Kotiringin arvolisäverottomiin palveluihin: 

KOTIAPU:  Kauppa-apua, pyykkihuoltoa, ruoanlaittoa, ulkoilua… apua kaikenlaisiin arkisiin askareisiin!  

KOTISIIVOUS: Kodin ylläpitosiivous, ikkunoiden pesu, saunan pesu… valitse haluamasi siivouspaketti ja lisäpalvelut!  

KOTIHOIVA: Tukea pukeutumiseen, peseytymiseen, lääkehoidon toteutumiseen… hoiva-alan ammattilaiset auttavat!  

Ota yhteyttä

Asiani koskee