Mikron puhdistus

Mikrosta on tärkeä puhdistaa ruuan jäämät ja rasvat säännöllisesti, ettei ruuantähteet muodosta kasvualustaa bakteereille ja mikrobeille. Lika vaikuttaa myös valmistettavan ruuan makuun ja haista pahalle lämmittämisen yhteydessä. Tahrojen ja ruoan roiskeiden vuoksi, voi ruoka myös lämmetä epätasaisesti ja aiheuttaa muita toimintahäiriöitä mikroaaltouunille.

Tässä sinulle ohjeet, joilla saat mikrosi puhtaaksi:

Tee näin:

Tarvikkeet:

  • kuumaa vettä
  • mietoa astianpesuainetta
  • kulho
  • mikrokuitupyyhe
  • vanha hammasharja
  • etikkaa, sitruunamehua

Ennen mikron puhdistusta tarkista ohjekirjasta ohjeet puhdistukseen. Muista mikroa pestessä aina irrottaa töpseli pois seinästä, jottet saa sähköiskua.

 

Puhdista ruokatahrat jokaisen käytön jälkeen

  1. Pyyhi mahdolliset ruokatahrat mikrosta kostealla liinalla tai sienellä. Jos käytät puhdistusainetta, pyyhi pesuaine huolella pois.

VINKKI! Jos mikro haisee, laita mikroaaltouuniin kulhollinen vettä ja tilkka sitruunamehua tai etikkaa ja pistä mikro päälle muutamaksi minuutiksi ja pyyhi sen jälkeen sisäpinnat kuivalla liinalla.

 

Tee tarkempi puhdistus kerran viikossa

  1. Pyyhi mikron sisä- ja ulkopinnat
  2. Pese mikron lasilautanen käsin astianpesuaineella.
  3. Mikäli mikrossa on pinttyneitä tahroja, voit puhdistaa ne täyttämällä kulhon vedellä ja lisäämällä veteen sitruunamehua tai etikkaa ja pistämällä mikron päälle muutamaksi minuutiksi. Anna höyryn vaikuttaa pari minuuttia ja pyyhi sen jälkeen sisäpinnat kostealla liinalla.

HUOM!  Höyryävä vesi on kuumaa, joten ole varovainen, ettet polta itseäsi!

 

 Tiesithän, että voit päästä myös helpommalla ja sisällyttää mikron pesut Kotiringin säännölliseen puhtausohjelmaan!

Ota yhteyttä

Asiani koskee