Kotirinki-yrittäjäksi 50+ vuotiaana

Jaana siirtyi Kotirinki-yrittäjäksi 55-vuotiaana: ”Tämä malli sopii täydellisesti tässä vaiheessa työuraa”

Noin kolmasosa Kotirinki-yrittäjistä on aloittanut työssään yli 50-vuotiaana. 55-vuotiaana kotipalvelualalle siirtyneen Kempeleläisen Jaana Saarikiven mielestä Kotiringin toimintamalli tarjoaa sopivasta vapautta ja vastuuta työuran myöhäisemmässä vaiheessa.

Kempeleläinen Jaana Saarikivi oli työskennellyt vuosikymmeniä kaupan alalla, mutta kun 55 ikävuoden rajapyykki lähestyi, ilta- ja viikonlopputyöt alkoivat tuntua kuormittavilta. Hän lähetti hakemuksia useisiin työpaikkoihin, muttei saanut edes kutsua haastatteluun, kattavasta asiakaspalvelu- ja esihenkilökokemuksesta huolimatta.

”Kyllähän se on kylmä totuus, ettei yli 50-vuotias, korkeakouluja käymätön nainen ole kovin haluttu työmarkkinoilla”, Oulu-Kempele-alueella Kotirinki-yrittäjänä toimiva Jaana sanoo.

Jaanan mielestä Kotiringin yrittäjämalli onkin erinomainen mahdollisuus nimenomaan työuran myöhäisemmässä vaiheessa.

”Tässä pystyy itse määrittämään työmääränsä ja -aikansa. Nyt nautin hurjasti vapaista illoista ja viikonlopuista ja muutenkin voin halutessani tehdä lyhyemmän päivän. Fyysistä kuntoa täytyy toki olla riittävästi.”

Kotirinki tekee yrittäjyyden helpoksi

Eikä Kempele-Oulu-alueella toimiva Jaana ole suinkaan ainoa hieman varttuneemmalla iällä Kotirinki-ketjuun liittynyt: Yli 60 Kotirinki-yrittäjästä noin kolmasosa on ollut yli 50-vuotiaita aloittaessaan. Moni on siirtynyt Kotirinki-paitaan vasta yli 55-vuotiaana.

”Yrittäjäksi siirtyminen tuntui helpommalta, kun oli jo pitkä kokemus työelämästä ja asiakaspalvelusta. Myös senioriasiakkaiden kanssa toimiminen tuntuu tässä iässä ehkä luonnollisemmalta”, Jaana pohtii.

Kyllä yrittäjyys silti Jaanaakin jännitti. Hyvin nopeasti hän kuitenkin huomasi, että Kotiringin palvelukeskuksen tuella kaikki sujuu hyvinkin vaivatta.

”Aluksi mietitytti, että riittääkö asiakkaita ja osaanko siivota tarpeeksi hyvin. Saimme kuitenkin todella hyvän koulutuksen ja töitä on riittänyt niin paljon, kun haluan tehdä. Palvelukeskuksesta saan apua aina, kun tarvitsen.”

Erityisesti Jaana nauttii senioriasiakkaistaan, joille hän varaa vielä tavallistakin enemmän aikaa.

”Pidän huolen, että heidän kanssaan on aina aikaa keittää kahvit ja rupatella. Ne ovat ihania kohtaamisia, jotka antavat itsellekin todella paljon.”

Jos innostuit keskustelemaan kanssamme lisää työllistymismahdollisuudesta, täytä hakemus sivuillamme.

Ota yhteyttä

Asiani koskee