Kotiringin toimitusjohtaja Joni Lappalainen vaihtoi lätkämailan siivoukseen

Millainen on ollut matka ammattilaisjääkiekkoilijasta valtakunnallisen siivous- ja kotipalveluketjun toimitusjohtajaksi?

Hämeen Sanomat kertoi (28.5.) toimitusjohtajamme Joni Lappalaisen mielenkiintoisen uratarinan, joka osoittaa jälleen kerran, että hankalistakin elämänvaiheista voi päästä yli ja löytää elämäänsä aivan uusia ilon ja innostuksen aiheita.

Alla pieni tiivistelmä ja muutamia poimintoja Hämeen Sanomien jutusta. Koko juttu ja Jonin tarina kannattaa lukea täältä.

HPK:ssa SM-kultaa voittanut ex-jääkiekkoilija Joni Lappalainen on hyvä esimerkki siitä, että urheilu-uran jälkeen voi luoda nousujohteisen uran päämäärätietoisella työllä. Ammattilaisura jääkiekossa päättyikin yllättäen lääkärin määräyksestä jo 23-vuotiaana. Kun tulot katkesivat ja tuli avioero, Lappalaisen elämänhallinta oli hetken hakoteillä. ”Kävin aika syvissä vesissä, mutta sitten rupesin etsimään eri terapiamuotoja, juttelin perheen ja ystävien kanssa murheista ja luin paljon kirjoja.”

Jaloilleen pääseminen kesti muutaman vuoden. Lappalainen alkoi opiskella kiinteistö- ja rakennusalaa ja hän on suorittanut liikkeenjohtamisen EMBA-tutkinnon. Samalla hän kehitti omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan eri työpaikoissa. ”Sitä kautta liikkeenjohtaminen, johtotehtävät ja yritysmaailma alkoivat kiinnostaa enemmän ja enemmän”, hän kertoo.

Työura alkoi GSP Group oy:stä, jossa Lappalainen teki kiinteistökehitystä ja myyntityötä. Sen jälkeen hän otti haasteen vastaan sekavassa tilanteessa olevasta Nuorisosäätiöstä, jossa sotkuja selviteltiin talousrikospoliisin ja 5–6 eri lakiasiaintoimiston sekä uuden hallituksen kanssa. ”Nuorelle johtajalle se oli tosi raadollista ja raskasta aikaa, kun säätiön rahat olivat loppumassa ja piti järjestää yt-neuvotteluja. Ammatillisesti hieno kokemus, mutta tosi kova korkeakoulu”, Lappalainen muistelee. Nuorisosäätiöltä hän siirtyi Lassila & Tikanojalle asiakkuusjohtajaksi ja toimi myös L&T:n siivouspalveluja tarjoavan Huomenta-franchisingketjun ketjujohtajana.

Seuraava soitto tuli Kotiringin perustajalta Veli-Pekka Pihlaiselta, joka oli myymässä osan yrityksestä pääomasijoittajalle ja pyysi Joni Lappalaista osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. ”Kotiringillä on hyvä pohjat ja kovat kasvutavoitteet, ja kun vielä pääsi osakkaaksi, se oli mahdollisuus, jota en halunnut jättää välistä.”

Kotirinki toimii valtakunnallisesti microfranchising-periaatteella, eli sillä ei ole omia työntekijöitä, vaan siivoojat toimivat pienyrittäjinä. Vuonna 2022 liikevaihto oli noin 2,7 miljoonaa euroa. Laajenevan toimintamallin mahdollistaa oma verkkopalvelualusta, joka yhdistää yrittäjät, asiakkaat ja Kotiringin Palvelukeskuksen. Paikallisten Kotirinki-yrittäjien tyytyväisyys ja onnistuminen takaavat hyvän asiakaskokemuksen ja sekä yrittäjätyytyväisyyttä että asiakastyytyväisyyttä mitataan reaaliajassa. Luvut ovat nähtävillä avoimesti sivuillamme.

Ota yhteyttä

Asiani koskee