Jääkaapin pesu

Pöly, vuotaneet nesteet ja unohtuneet ruoantähteet voivat luoda epämiellyttävän ympäristön jääkaappiin. Ei hätää – tässä ohjeet, joilla pääset helposti jääkaapin puhdistuksen saloihin.

Tee näin:

Tyhjennä kaikki hyllyt

Ennen kuin aloitat puhdistuksen, tyhjennä jääkaappi kaikista elintarvikkeista. Tämä ei vain helpota puhdistamista vaan myös auttaa sinua tarkastelemaan ja hävittämään vanhentuneita tuotteita.

Irrota hyllyt ja lokero

Useimmissa jääkaapeissa hyllyt ja laatikot voidaan irrottaa helposti. Poista ne ja laita ne likoamaan lämpimään veteen, jossa on mietoa astianpesuainetta. Anna niiden liota, kun keskityt itse jääkaapin puhdistamiseen.

Puhdista jääkaapin sisäpinta

Käytä seosta, joka on valmistettu vedestä ja miedosta astianpesuaineesta tai etikasta. Tämä seos on hellävarainen, mutta tehokas lian ja tahrojen poistamisessa. Käytä mikrokuituliinaa, joka ei naarmuta pintoja, ja pyyhi varovasti jokainen hylly, seinämä ja lokero.

Huuhtele ja kuivaa

Kun olet puhdistanut kaikki pinnat, huuhtele ne puhtaalla vedellä ja kuivaa ne huolellisesti. Varmista, että kaikki pesuainejäämät on poistettu ja että pinnat ovat täysin kuivia ennen kuin laitat hyllyt ja laatikot takaisin.

Puhdista ovet ja tiivisteet

Käytä kosteaa liinaa puhdistaaksesi nämä alueet ja varmista, että tiivisteet ovat ehjät ja toimivat kunnolla. Rikkinäiset tiivisteet voivat aiheuttaa ilmavuotoja ja lisätä energiankulutusta.

Puhdista jääkaapin ulkopinta

Käytä samaa seosta kuin sisäpuolen puhdistamiseen. Kiinnitä erityistä huomiota kahvoihin ja painikkeisiin.

Järjestä elintarvikkeet

Laita vanhentuvat tuotteet eteen ja keskelle, jotta löydät ne helposti. Tämä auttaa välttämään ruoan pilaantumista ja pitää jääkaapin järjestyksessä.

Huolehdi säännöllisestä puhdistuksesta

Paras tapa pitää jääkaappi puhtaana on säännöllinen puhdistus. Yritä tehdä tämä vähintään kerran kuukaudessa tai tarvittaessa. Pidä myös silmällä ruokatuotteiden vanhenemispäiväyksiä ja poista tarpeettomat tuotteet ajoissa.

Jääkaapin puhdistus on terveytesi ja kodinkoneesi pitkäikäisyyden kannalta tärkeää. Säännöllisellä puhdistuksella huolehdit, että jääkaappisi pysyy raikkaana ja puhtaana, ja että säilytät ruokasi turvallisesti.

Ota yhteyttä

Asiani koskee