”Enhän minä kotiapua tarvitse kun lapset auttelevat”

Otsikon lause on hyvin tuttu meistä monelle. Iltasanomien toimittaja Riika Kuuskoski kuvaa hyvin arkea, joka yhdistää ikäihmisen, lapsiperheen ja työssäkäyvän aikuisen, silloin kun ikäihmisen turvalliseen kotona asumiseen tarvitaan apua.

”Ikääntyneen tai muistisairaan omaista voi myös odottaa aikamoinen lasti metatyötä, kun menee käymään rakkaansa luo. Tv-kanavat ovat taas kadonneet, uusi kännykkä pitäisi asentaa, lompakko kävikin pesukoneessa ja uudet kortit pitäisi hankkia, kumma lasku on tullut.”

Kaikilla ei ole mahdollista päästä läheisensä luokse niin usein kuin haluaisi tai on tarve. Turvallisuuden tunnetta ja läsnäoloa lisäämään voi kotiapuun saada myös koulutetun ja tutuksi tulevan Kotirinki-yrittäjän. Jokainen paikallinen Kotiringin pienyrittäjä on tarkoin ketjuun valittu ja hän saa työhönsä tuen Kotiringin Palvelukeskuksesta.

Säännölliset kotiapukäynnit tuovat iloa ja aktiivisuutta arkeen ja kotona asumiseen. Tapaamiset ovat merkityksellisiä sekä itse seniorille mutta myös palvelua tuottavalle Kotirinki-yrittäjälle, joka saa kokea tekevänsä arvokasta työtä. Omaisen kanssa yhteydenpito hoituu kätevästi suojatulla asiakassivulla.
Toimittaja Riikka Kuuskoski kertoo omakohtaisesti, kuinka ”vierailuilla olisi mukavampaa keskittyä yhdessäoloon ja kuulumisiin kuin tehtävälistan suorittamiseen. Ainakin itsestäni huomaan, että olen huomattavasti leppeämpää seuraa läheiselleni nyt kun hänen arkiset palvelutarpeensa hoituvat kotihoidon kautta.”

Kotiapu ostopalveluna tukee turvallisempaa ja pidempää kotona-asumista, mutta myös helpottaa lähiomaisen arkea. ”Kaikenlaisia enemmän ja vähemmän pieniä palveluksia riittää sukulaisille, vaikka ruokakaupassa ei tarvitsisi käydä tai ikkunoita pestä.”

Lue koko Iltasanomien artikkeli täältä ja tutustu Kotiringin kotiapupalveluun sivuillamme.

Ota yhteyttä

Asiani koskee